Comwell Hotells
Bæredygtighed som omdrejningspunkt for forretningen
Hos den landsdækkende hotelkæde, Comwell Hotels, tænker man bæredygtighed og genanvendelse hele vejen rundt.
Her drages omsorg for mennesker og miljø, og der er et gennemgående ønske om at være branchens foretrukne bæredygtige hotelkæde for både gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere. Bæredygtighed er således et vigtigt omdrejningspunkt i forretningen, og tænkes derfor ind på tværs af hoteller og områder.
Reducer madspildsforbruget i alle led
For alle køkkener hos Comwell er det grønne mål at reducere madspildsforbruget både i produktionen og serveringen. Derfor er det både vigtigt at minimere mad- og ressourcespild, genanvende så meget som muligt og samtidig gøre gæsterne opmærksomme på bæredygtighed og betydningen af menuens sammensætning.
"Vi ønsker at tage ansvar for vores ressourceforbrug og minimere og genanvende mest muligt. Vores bæredygtige omstilling er sat i gang, men rejsen er lang og vi er først lige begyndt" siger Peer Rysgaard, driftsdirektør i Comwell.
Grøn uddannelse
Et konkret tiltag i kampen for den bæredygtige omstilling er at få den bæredygtige tankegang ind under huden på medarbejderne.
Derfor har ambassadører fra hvert af hotelkædens køkkener gennemført en Comwell Food Coordinator-uddannelse, for at lære at udnytte råvarerne bedre og derved reducere madspild. På samme måde har ambassadørerne på restaurantområdet gennemført en bæredygtighedsuddannelse.
I køkkenet hos Comwell Hotels bliver alt mad stort set lavet fra bunden og består af danske, økologiske sæsonråvarer.
I 2014 indledte Comwell Hotels samarbejdet med Daka ReFood om afhentning af madaffald.
Hotelkæden har både Green Key-mærket, Det økologiske Spisemærke i bronze og REFOOD-mærket*.
Om REFOOD-mærket*
Gennem et samarbejde med Daka ReFood kan du opnå REFOOD-certificering og bruge REFOOD-mærket. Det gør 1.600 andre danske virksomheder allerede. Mærket tydeliggør indsatsen mod madspild og for genanvendelse over for både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.