Affaldshåndtering - har du allerede styr på madaffaldet?
Få hjælp til dit øvrige erhvervsaffald
Hos Daka ReFood er vi specialister i at håndtere dit madaffald og erhvervsaffald. Derfor har vi allieret os med en række samarbejdspartnere, som kan hjælpe dig med affaldshåndteringen af de øvrige fraktioner.
Eksperter i affaldshåndtering
Ekspertise, troværdighed og højt serviceniveau er nøgleord i vores forretning. Og det er præcis ud fra den præmis vi udvælger vores samarbejdspartnere.
Daka ReFood er specialisten, når det kommer til madaffald og brugt fritureolie. Men det øvrige erhvervsaffald overlader vi til vores dygtige samarbejdspartnere, som alle er godkendte renovatører. Det er din sikkerhed for korrekt genanvendelse og pålidelig dokumentation
Sådan skal du sortere erhvervsaffald
Erhvervsaffald skal sorteres i mindst 10 fraktioner. Det kan være uoverskueligt at komme i gang med sorteringen og holde styr på dokumentationen, derfor har vi allieret os med en række dygtige samarbejdspartnerne, som er klar til at hjælpe jer.
Madrester, gamle madvarer, skræller, kaffefiltre
Mælke- juice-, saft- og madkartoner
Uden pant. Skal være tømt og skrabet rent for madrester
Konservesdåser, øl- og sodavandsdåser u/pant, metalgenstande
Paprør, kasser, æsker, æggebakker
Plastbakker, bøtter, låg, poser, folier, film
Hygiejneaffald, engangsservice, pizzabakker
Kontorpapir, papirsposer, aviser, blade, magasiner
Udtjent tøj, håndklæder, gardiner, tæpper
Spraydåser, maling- og olierester, lyskilder, gødning
Madaffald, bioaffald eller organisk affald?
Madaffald kendes ofte under betegnelsen bioaffald, organisk affald, køkkenaffald eller foodwaste. Affaldet stammer fra en lang række kilder lige fra private husholdninger, industrikøkkener, restauranter og fødevareindustrien.
Kilder: Fødevareministeriet Miljøministeriet
Madaffald
Madaffald, bioaffald eller foodwaste er alle affaldsfødevarer, herunder brugt madolie, med oprindelse i restauranter, cateringvirksomheder og køkkener, herunder centralkøkkener og husholdningskøkkener.
Tidligere fødevarer
Tidligere fødevarer defineres som fødevarer af animalsk oprindelse (eller med animalsk indhold) – bortset fra køkken- og madaffald – som ikke skal anvendes til konsum, enten af kommercielle grunde eller på grund af fremstillingsvanskeligheder, mangler ved emballagen eller andre fejl, der ikke indebærer en risiko for mennesker og dyr.
Organisk industriaffald
Organisk affald fra fødevareindustrien er som vegetabilske eller animalske affaldsprodukter fra produktionen i form af kød, brød, fisk, frugt og grønt, kulhydrat m.m. Organisk affald fra fødevareindustrien kan også partier af fødevarer, der skal destrueres på grund af sikkerhedsmæssige årsager som datooverskridelse, brud på kølekæden, fejlemballering eller kontaminering.
Er du i tvivl om noget?
Vi hjælper gerne! Her er de spørgsmål, vi ofte får.
Tager Daka ReFood imod alt affald?add
Vi har gode, landsdækkende samarbejdspartnere, som med glæde håndterer de andre affaldsfraktioner. På denne måde kan I få en samlet aftale på alt affald, samtidig med at I er sikret fordelene ved Daka ReFood.
Skal virksomhederne selv finde en affaldsaktør?add
Ja! Det er virksomhedernes eget ansvar af finde aktører, der kan håndtere erhvervsaffald
Skal man dokumentere alt sit erhversaffald?add
Ja! Reglerne for sortering og genanvendelse af virksomheders affald foreskriver, at man skal kunne dokumentere mængden af affald.
Det sikrer man ved at vælge en godkendt renovatør
Jeg har ikke plads til at have spandene ståendeadd
Vi oplever hos flere af vores kunder, at der er udfordringer i affaldsgården. Derfor leverer vi beholdere helt ned til 120 liter. Du kan få besøg af vores konsulenter ganske gratis, hvor I gennemgår jeres konkrete udfordringer og muligheder. Vi har endnu ikke oplevet, at vi ikke har fundet en god løsning i fællesskab.
Hvordan får jeg medarbejderne med på at ændre arbejdsrutiner?add
Vi vil gerne gøre det så nemt som muligt at ændre rutiner. Derfor har vi udviklet nogle gode værktøjer til at gøre det nemt og sjovt at sortere. I køkkenet eller kantinen kan I bruge ReFood Organizeren til at inddele organisk fra uorganisk affald. I kan hænge vores sorteringsvejledninger op, så alle kan se, hvad der skal i beholderen. På vores hjemmeside kan I bruge beregneren til at udregne jeres CO2-reduktion. Beregneren bruges flere steder som en intern målsætning til at mindske madspild og sorterere optimalt. Har I brug for gode fifs, så kontakt jeres konsulent. De er eksperter i en god implementering.
Lugter spandene om sommeren?add
Madaffald lugter mere om sommeren end om vinteren, men vi sørger altid for rene og lugtfri beholdere ved ombytning. Det kan være en løsning at få ombyttet beholdere lidt oftere om sommeren og stille dem i skyggen.