Mommark Marina Seaside Bistro udnævnt som Årets Medlem af REFOOD mærket

04.06.2024

Pressemeddelelse: Mommark Marina Seaside Bistro har netop modtaget den prestigefyldte titel som Årets Medlem af REFOOD mærket 2024. Denne anerkendelse er et resultat af deres dedikation til at bekæmpe madspild, og deres innovative tilgang til bæredygtig madlavning.

REFOOD mærkets bestyrelse har nøje udvalgt tre kandidater til konkurrencen, som er den første af sin slags. Kandidaterne er Devika fra Bornholm, ISS og Bygningsstyrelsens Kantiner samt Mommark Marina Seaside Bistro på Als. I udvælgelsesprocessen er der har lagt særligt mærke til de små, kreative og innovative detaljer, som kandidaterne har integreret i deres daglige arbejde i køkkenerne og blandt de spisende.

Mommark Marina Seaside Bistro sikrede sig fleste stemmer og vandt dermed titlen som Årets Medlem af REFOOD mærket.

”Bistroen gør sig bemærket med deres kreative og nyskabende tilgang til at minimere spild. Fra indkøb til anvendelse af hele råvarer og fantasifuld genanvendelse af rester har bistroen været en inspirerende rollemodel for andre professionelle i branchen” fortæller Katja Juul Nielsen, Direktør i Foreningen REFOOD mærket.

”Ikke alene har bistroens fokus på at anvende og genanvende råvarerne, så der ikke opstår spild, men de sørger også for korrekt sortering af det madaffald, der ikke kan genbruges” fortæller hun videre.

”Madaffaldet fra bistroen bliver sendt til Daka ReFood, hvor det laves til biopulp, som bruges i et biogasanlæg. Her bliver det omdannet til ny grøn energi i form af gas, som kan blive til både varme og elektricitet. Den afgassede biomasse er fuld af vigtige næringsstoffer og bruges som gødning til nye afgrøder” afslutter Katja Juul Nielsen.

Nogle af de bemærkelsesværdige genbrugsretter og smagsgivere på Mommark Marina Seaside Bistros menukort inkluderer:

Kimchi af salatstokke, chili, hvidløg og fiskesauce: Dette krydrede tilbehør indgår i retter som Surf & Turf og tilføjer en unik smagsdimension.

JunkCookies af knækkede isvafler: Disse lækre småkager serveres til kaffen og viser, hvordan man kan forvandle overskydende vafler til en sød godbid.

Sprøde fiskeskindschips: Brugt som pynt på stjerneskuddet, viser dette kreative twist, hvordan man kan udnytte hele fisken.

Tomatpulp i Clear Bloody Mary: En genial måde at bruge tomatrester på og tilføje smag til en klassisk cocktail.

Brødrester i den sønderjyske kage brødtorte: Brødrester indgår som en uundværlig ingrediens i den traditionelle kage, som serveres hos Mommark Marina Seaside Bistro.

Diplomet for Årets Medlem vil blive overrakt til Mommark Marina & Bistro torsdag den 13. juni i restauranten.

Om REFOOD mærket

REFOOD mærket blev stiftet i 2014 af Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild, Stop Spild af Mad, erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, forskerparken Food & Bio Cluster Denmark, leverandøren af fødevareløsninger Unilever og genanvendelsespartneren Daka ReFood, som indsamler og genanvender madaffald og brugt fritureolie til ny grøn energi.

Foreningen blev stiftet på baggrund af madspilds- og ressourceproblematikken, som var og stadig er et store problem for samfundet, både etisk, miljømæssigt og økonomisk. Dengang mente stifterne, at man gennem forebyggelse, sortering og genanvendelse kan tænke forbrug og forretning på en ny og grønnere måde. Der er i dag ca. 2.000 medlemmer i REFOOD mærket.

Om Mommark Marina & Bistro

Mommark Marina Seaside Bistro, Café & Grill er en hyggelig perle ved vandet beliggende i Mommark på Als. Koncept er enkelt: god enkel mad med vægt på det klassiske håndværk, lavet af friske råvarer og serveret i afslappende rammer med udsigt til havet. Køkkenet har en nyskabende tilgang til råvarerne og arbejder med at nedbringe madspild ved at anvende rester i nye, spændende sammensætninger. Bistroen har en uformel stemning, og betjeningen er kompetent, men uhøjtidelig. Her er der plads til at hygge sig og nyde hinandens selskab.

Tilbage

keyboard_arrow_up