Dansk Magisterforening
Minimalt madspild i bæredygtig kantine
Økologi, mindre madspild og genanvendelse er tre hjertesager i den populære kantine hos Dansk Magisterforening.
Her er dagligt trængsel ved frokostbuffeten, hvor der er et fristende udvalg af kolde, lune og varme retter og masser af friske salater til medarbejderne. I kantinen er 30-60% af råvarerne økologiske, så de tre kokke kan bryste sig af det økologiske spisemærke i bronze.
Genanvendelse af madrester i spotlyset
For køkkenteamet er det grønne mål, at så lidt mad som muligt går til spilde. Derfor er det både vigtigt, at madspildet i kantinen bliver mindre, og at alle madresterne bliver sendt til genanvendelse.
”Vi vil gerne være lidt grønnere i vores kantine, og medarbejderne er glade for, at vi gør noget både for økologi og madspild”, siger kok Nicklas Theander Frederiksen.
Grøn mad med hjem
Et konkret tiltag i den bæredygtige kantine hos Dansk Magisterforening er, at de ansatte kan købe rester fra buffeten med hjem til aftensmad.
”Buffeten er stort set ryddet, når vi lukker kl. 13.45. Det er dejligt at vide, at den mad vi tilbereder, bliver spist. Til gengæld betyder det så lidt mindre til recirkulering, men derfor er det alligevel godt at vide, at næringsstofferne kommer tilbage til jorden”, fortæller kokken, Nicklas.
Hver dag spiser op mod 350-400 medarbejdere og gæster i kantinen hos Dansk Magisterforening.
I 2019 indledte kantinen hos Dansk Magisterforening samarbejdet med Daka ReFood om afhentning af madaffald.
Kantinen har både det økologiske spisemærke i bronze og REFOOD-mærket*.
Om REFOOD-mærket*
Gennem et samarbejde med Daka ReFood kan du opnå REFOOD-certificering og bruge REFOOD-mærket. Det gør 1.600 andre danske virksomheder allerede. Mærket tydeliggør indsatsen mod madspild og for genanvendelse over for både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.